Комплекс Амфора

Най-новото Ваканционно селище на Dinevi Group се нарича “Амфора”. Разположено е в южното регулационно разширение на Свети Влас. Това е една от големите жилищни структури в района. Помества се между 10 и 16 хоризонтали над морското равнище и предлага уникален поглед към целия залив на старинния град Несебър. Комплексът се намира на не повече от 100м от морето и на 200м от Яхтено пристанище „Марина Диневи” – Свети Влас, което е с капацитет над 300 яхти, от които 25 с дължина 25м. Пусковият срок е 01.07.2011 год.

Градоустройственият модел е решен посредством композиране на два обема /сгради/, които са отделени с делатационна фуга. Визуално се образува Г-образна структура, ситуирана в западния и северния край на парцела. Пространството между двата архитектурни обема е богато озеленено и обогатено с алпинеум, като в средната му част се басейна за възрасти и за деца с мокър бар към него.
Сграда 1 е разделена на три входа с три независими стълбища. Към всяко стълбище е предвиден асансьор. Структурата съдържа общо 79 апартамента - 33 едностайни с площ между 30кв.м и 48кв.м., 32 двустайни от 49кв.м до 66кв.м, 7 тристайни от 79кв.м до 96кв.м и 6 четиристайни от 88кв.м до 102кв.м. Плановите схеми са решени така, че всички жилищни помещения да имат поглед към морето.

Входовете на Сграда 2 са четири – два от запад, към вътрешната улица и два на север, към основната комуникация. Към всяко стълбище е предвиден асансьор. Структурата съдържа 73 апартамента - 24 едностайни с площ между 24кв.м до 43кв.м., 25 двустайни от 54 кв.м до 81кв.м, и 23 тристайни от 73кв.м до 102кв.м. Най-високата точка на сграда 2 е увенчана с луксозен четиристаен апартамент от 158кв.м. Към него е придадена покривна тераса от 40кв.м. Плановите схеми на жилищата са решени така, че дневните /при повечето решения една и повече спални/ да са ориентирани към морето.

Комплекс "Амфора" предлага и голяма водна площ за развлечение – открит комбиниран басейн с площ 190кв.м. с бар към него от 110кв.м.

Паркоместа са общо 30 /включително за инвалиди/, като при необходимост ще се ползва резервен паркинг за 50 автомобила.

Целият Комплекс “Амфора” е потънал в естествена зеленина, като са засадени и някои екзотични дървесни видове, които да обогатят местната флора и да придадат на селището по-екзотичен вид. На определени места са композирани атрактивни алпинеуми, съчетани с цветни композиции. Водните площи създават допълнително уют и неповторимост на комплекса.

При разработката на жилищните структури и пространства, проектантът се е стремил да пресъздаде атмосферата на старата българска архитектура. Характерните за този период просторни тераси над първия етаж, тесни прозорци, големи стрехи, еркери към улиците и двора, високи каменни зидове и кули, дървени порти, парапети и стълбища, са съблюдавани при изграждането на архитектурния образ на селището. Многоетажните обеми са “разкъсани” чрез степенуване на различни материали /неформатиран градешки камък, контрастно очертани дървениелементи, гладка бяла мазилка, облечени в тъмно дърво последни етажи на сградите покриви на различни нива, начупване на конфигурацията, редуване на издадени и вдадени пространства и други архитектурни способи, които придават на архитектурната композиция многоплановост, характерна за старата българска архитектура.

Алейната мрежа е развита в правилни геометрични форми. Подобен композиционен подход е възприет и при структурирането на водните площи, които представляват комбинация плувен и детски басейни, с обща площ 187кв.м. Предвидени са съответните помещения за съоръженията обслужващи водните площи, включително отделни тоалетни за мъже и жени.

Достъпът до всеки вход от сградата е както пешеходен, така и автомобилен посредством външни и вътрешни улици и пешеходни алеи. На необходимите места се изграждат рампи за детски и инвалидни колички.

Фасадите се обработват с гладка бяла мазилка на минерална основа и обрамчени с оцветени в кафяво контрастно очертани дървени елементи. Цоклите, първите, а някъде и вторите етажи, а също и двете кули се обработват с покритие от неформатиран градешки камък. Покривите са с керемиди, наподобяващи старата българска едноулучна керемида. Дограмата се изпълнява от цветни пластмасови профили. Парапетите на балконите са от дърво, добре закрепени и са с височина 1,05 м над нивото на готовия под по детайл на проектанта. Всички дървени елементи задължителносе обработват със съвременни специални негорими грундове и финишни покрития.

Съчетанието на морски и планински въздух, липсата на промишлени предприятия; близостта на гр.Несебър, признат от UNESCO за световен паметник на културата; удобните комуникации; възможността за поклоннически, селски, ловен, риболовен, винен и горски туризъм, прави това място уникално в световен мащаб.

Галерия

replica watches replica watches replica breitling watches best replica watches cheap replica watches cheap replica watches replica watches